judo Zuid-West Nieuws

Tristan kampioen, Immanuel zilver!

www.judozuidwest.nl


Zaterdag 28 januari werd in Gilze de Zuid-Nederlandse kampioenschappen -18 en +18 jaar gehouden. Voor de -18 jaar is dit de kwalificatie voor het Nederlands kampioenschap op 11 februari in Den Haag. 

Tristan Cairo zat in een poule van 16 in de gewichtsklasse -66 kg (-18 jaar).  Een afvalsysteem, dus zodra je 2x verliest lig je er uit. Hij won alle wedstrijden in de voorrondes fraai met ippon en ook in de finale was hij duidelijk de sterkste. Hij versloeg Len Peeters met een muurvaste houdgreep en kroonde zichzelf tot kampioen van Zuid-Nederland. Wat een knappe prestatie weer, Gefeliciteerd Tristan!

Immanuel is ouder dan Tristan en deed mee in de +18 jaar klasse, -73 kg. Hier zat hij in een poule met nog 4 andere judoka’s. Dit betekend dat je tegen iedereen judoot, en aan het eind wordt gekeken wie de meeste partijen wint. Immanuel scoorde fraaie ippons, maar verloor ook 1x. Daarmee was hij aan het eind van de poulewedstrijden 2e. En het allerbelangrijkste voor Immanuel, hij scoorde 30 punten voor zijn zwarte band. 

Immanuel en Tristan zijn begonnen aan hun zwarte band traject, als je 100 punten haalt op wedstrijden hoef je een veel minder uitgebreid examen te laten zien. Dus dat is voor wedstrijdjudoka’s de moeite waard. Immanuel heeft er nu dus 30 en Tristan zit op 60.

Succes in Den Haag Tristan!
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven